Recensies

Goed boek, prettig om te lezen! Dit boek geeft veel herkenning als het gaat om vrouwen met autisme, maar ook als het gaat om onwetendheid bij hulpverleners als het gaat over autisme en de gevolgen daarvan.

Zeker een aanrader!


Celine (autismekracht)

Lieve Maartje, ik heb je boek bijna in één ruk uitgelezen. Jouw manier van schrijven leest gemakkelijk en prettig. Ik heb door het lezen van jouw boek meer inzicht gekregen in het leven van iemand met ASS. Heel boeiend. Het heeft echt iets toegevoegd aan mijn kennis over autisme. Dank daarvoor!!


Marjanne

Heel eerlijk en herkenbaar verhaal. Aanrader voor alle vrouwen die zich er in herkennen!


Philippine

Met zeer veel bewondering heb ik jouw boek gelezen! Respect voor jouw open en eerlijkheid hierin.
Ik vond het overzichtelijk en vlot geschreven en zeer goed verwoord. En bovendien leerzaam. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft (of iemand kent) met deze diagnose! Het zal zeker een herkenning/steun zijn voor vrouwen die op latere leeftijd deze diagnose krijgen.


Barbara


Ik heb het boek uit, Maartje.
Ik herken best veel, het plannen, de controle willen houden, perfectie en je volledig ergens op storten, het heeft me ook inzichten gegeven. Waarom iets over gaat, een hobby of baan. Dat het te overweldigend wordt.
De overprikkeling niet herkennen, dat " opeens" de bom barst.
Soms snakte ik naar meer diepgang, bij relaties en vriendschap bijvoorbeeld. Daar liggen bij mij nog veel vragen.
Het hoofdstuk over geloof heb ik overgeslagen daar kwam ik niet doorheen, omdat ik niks heb met geloof.
Verder een heel mooi, duidelijk, herkenbaar, fijn te lezen boek!
Dapper dat je alles op papier hebt gezet, respect. 


Amanda.

Gefeliciteerd met je boek. Het is jóuw verhaal. Het is prettig leesbaar omdat je schrijft zoals je praat.

Levendig!
Zelf behoor ik niet tot de doelgroep maar er zijn in mijn omgeving wel mensen die onder het autistisch spectrum vallen. Man en vrouw.
Het gedrag/ de gevoelens zijn herkenbaar.
Vooral de uotspraak (blz. 135) is me bijgebleven:" Moeilijk zelf contact maken en onderhouden is totaal wat anders dan geen contact willen.
Succes Maartje, ik hoop dat veel mensen duidelijkheid krijgen door jouw boek.


Ineke

Ik heb het boek ondertussen gelezen. Allereerst wil ik zeggen dat ik de kaft mooi vindt, een afdruk van een door haarzelf gemaakt glaswerk! Prachtig. Ik vind het boek erg interessant en makkelijk leesbaar. Ze beschrijft heel goed en duidelijk haar weg naar uiteindelijk de juiste diagnose. Daarna beschrijft ze bij elk onderdeel waar 'haar' autisme zit en hoe zich dit bij haar uit. Heel leerzaam! Ook heeft ze nog zeer nuttige tips voor de mensen die diagnoses mogen stellen. Daar kan veel in verbeterd worden. Ze hoopt met dit boek andere vrouwen meer inzicht te geven en zo sneller aan een juiste diagnose te kunnen helpen.


Lia